Ett par dagar i Stockholm har vi haft!

Vi häckade hos sonfamiljen förstås. Jag är väldigt förtjust i utsikten från deras köksfönster: Gert Wingårds arkitektoniska skapelse Kista Tower. Det är ett  fascinerande och gigantiskt konstverk. Fasaden bildar en mosaik som ständigt ändrar färg och mönster. Här var första kvällens solnedgång. Opp till mitten så är det kontor i tornet, sen längre upp blir det hotell och längst upp Sky bar. Inte en plats för mig som är höjdrädd förstås, men uppskattat av många besökare. Och som sagt, jag njuter gärna av anblicken
 
Medan Roland träffade politiker så kunde jag ränna på stan. Och det gjorde jag förstås. Stockholm river och bygger överallt och det ska pågå i flera år,  framför allt i centrum och vid slussen där det ska bli nya gator. Kulturhuset  tänkte jag gå in på men det var nog stängt, jag hittade i alla fall ingen ingång. 
 
Så här är det vid Sergels torg. En fin dag fick jag ändå med solsken och vindstilla. Det blev ett besök på en suverän utställning på Fotografiska museet; Places Beyond av Erik Johansson. Berättar mer om den senare. Den håller på till 1 mars, den som kan ska absolut se den.
 
Den här bilden är tagen från Fotografiska. Det var inte lätt för taxibilarna att ta sig fram bland idel avstängda gator, nya varje dag sa chaufförerna surt. Och de fick inte korrekt info innan. Vakter vinkade omkring oss. Om jag ser rätt på bilden så är glasfasaden där borta Dice, son Mattias gamla arbetsplats.  Det är alltid roligt att besöka Stockholm, jag gillar vår huvudstad och som sagt en dag med fint väder blev det. Förutom Fotografiska hann jag gå runt en god stund på Åhléns och leta upp Lee-jeans åt Roland. Återkommer till det besöket också. 
 
 
Och igår kväll var vi på Egons restaurang i Sollentuna Centrum. Så god mat (torsk med bacon för mig, pizza och pannkaka åt barnbarnen, pepparbiff åt männen i församlingen, samt nåt plock som jag inte vet vad det heter till Carin, sen creme brule till dessert.) Det bästa med Egon, förutom god mat och varierad meny,  är den oerhört genomtänkta inredningen och att det bredvid bordet finns en kul lekplats för barnen med bl.a. rutschkana!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback