Dagens sjörapport torsdag

Klockan 13.00 idag torsdag. Det var strålande sol hela dagen, så vackert.  Längst in vid stranden fanns ett tunt isskimmer, annars är viken isfri. 
 
Ovanför badplatsen i Signebyn ligger den gamla kyrkplatsen. Här fanns en träkyrka som revs i slutet på 1800-talet och en ny byggdes på nuvarande plats, ovanför Karlsfors. Det finns en del gamla gravar kvar, typ lövkors och stora familjegravar.  Längre till vänster nedanför kyrkplatsen finns några forngravar från bronsålder och järnålder, samt rester av en domarring. Inte så ovanligt att den kristna kyrkan vid tiden för landets kristnande tog över gamla hedniska samlingsplatser. De var ofta belägna så att de lätt kunde nås av många och det var vid sjöar och vattendrag.
 
Invid en skuggig åkerkant lyckades Roland hitta lite tjäle idag och bärgade ett par vedlass. Växlade ett par ord med Rolands bror Gunnar o dotter A-C som skulle till Örebro för att travköra med ett par hästar. Vinkade åt Daniel på Prästgården. Bygden är inte helt avfolkad mitt på dagen en vanlig vardag.
 
Liane var fint när vi kom hem igen. Kan uppskatta varje dag att fasadrenoveringen och nya fönster blev så bra. 
Så när som så där 100 meter så är det 2 kilometer från Lihaget ner till badstranden, = nästan 4 kilometer fram och tillbaka. Det är en bra dagspromenad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback