Vi har tingat dunker-valp i Norge!

Nu har jag bättre bilder på de blivande föräldrarna. Här är tiken, Ynwa, väldigt snygg (kolla kroppen, huvudet, öronen!) och bra jakthund. Hon kommer från Tor-Erik Moen,  en duktig uppfödare av dunker. Ynwa är både norsk och finsk jaktchampion, redan vid tre års ålder var hon det.  Valpen  får vi hämta där hon hör hemma, 30 mil härifrån, i Jotunheimen, vacker plats! Det blir någon gång i april om allt går enligt planerna.
 
Här är hanhunden som ska bli pappa till vår valp; Kvikk, också snygg hund och bra jakt.  Han har vunnit  priser. Kvikk  finns inte i livet längre men det har sparats spermadoser från honom. Och med en sån inseminerades Ynwa häromdagen. Bård ägde Kvikk de sista åren han levde. Han har två första-pris på jaktprov och ett tredjepris. Han är norsk utställningschampion, han är den enda dunkern som har vunnit ras-specialen i Norge 3 gånger. Kårad till bäste jaktliga nedärvare två år i rad i mitten på 2000 - talet. Avkommorna har bra skall,  skallmarkering och god mentalitet. 
 
Här är Bård som håller Ynwa. Bård är vår dunkerkontakt i Norge, förmedlade också vår förra dunker, fine "Hej" som vi måste avliva p.g.a. sjukdom.  Bårds kennelnamn är Harafjäll
 
Valparna är inte födda än förstås, men här är tikens förra kull. Tror det blev 11 stycken, så otroligt fina.  Kullen var från 2018, de är 17 månader nu. Två av dem har tagit varsitt första-pris redan.  Maurvangen heter Tor- Eriks kennel. 
 
Också bild från förra kullen. Bilder tagna av Agneta Arvidsson från Årjäng som bor bredvid Ynwa numera. Hon  är fb-vän sen tidigare och jobbar på Beitostölen friluftsanläggning. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback