Nyårslunch!

Vi hade tänkt klämma in rökt lax, delikatesspotatis (så god både kokt och stekt!) o hollandaise med den andra nyårsmaten i kväll, som en förrätt. Men vi sansade oss vid tvåtiden idag på eftermiddagen och lät det bli lunch istället med ett glas smarrigt extratorrt  bubbel Metternich till. Roland har haft bra jakt med Disco idag på förmiddagen, mycket nöjd med honom som unghund. Han artar sig fint, envis, ligger kvar och söker, har god jaktlust, börjar fokusera på hare och strunta i rådjuren.
 
Vi räknar med att äta repris julmat i kväll, men tror inte att vi stannar oppe till 12-slaget. Vi är ju i alla fall ensamma i vårt nyårsfirande. Jag gick ut till Sättere idag och mötte Roland när han avslutade jakten med Disco. Lite mer om den turen senare idag / imorgon och möjligen nostalgitripp om slumperna som förde mig till Liane för snart 50 år sedan. Oj, vad tiden går!
 
Vi följer med oror rapporteringen från Ask i Norge där människor fortfarande saknas efter jordskredet. I det lilla samhället hämtade vi vår fina dunker Hej för några år sedan, Hej som vi måste ta bort för ett år sedan. Huset som han föddes i finns kvar och vi har kontakt med Lena som äger det.  Hon är i säkerhet. Broder, hundägaren Bård bor inte kvar där. En osannolik och tragisk händelse är det som drabbat det lilla samhället. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback