Mellandagslunch!

Det här att steka plättar är tre kvarts tålamodsprövande straffarbete. Det blir ju en sats på en halvliter mjölk och tre ägg till oss två. Nu förstår jag varför vi så sällan äter plättar för det är ett petigt pillerjobb att få till det. Det ska i nytt smör för varje ny plätt, sen ska de passas så de inte bränns,  vändas i lagom tid och de vill slinka av stekspaden. Och spishällen blir full av smörklet som sprätt ur pannan.  Sånt här gjorde vi förstås  när barnen bodde hemma för det var nåt som alla åt, men kanske oftare pannkakor och våfflor, det går snabbare.
 
När plättarna  väl är färdiga så smakar de bra ihop med hemkokt hallonsylt och hemkokt hjortronsylt och glass. 
 
Annars är det roligt att laga mat numera när jag är pensionär och har tid. Jag har blivit med på en facebooksida som handlar om vad man lagat för mat just den dagen, mycket inspiration om man inte kommer på.  Jag ser fram emot att testa en ny maträtt i kväll, torskrygg i ugn med en smarrig röra på. Återkommer om den om vi gillar den. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback