Ljusaste stunden igår!

I de här mörka tiderna försöker jag gå ut en sväng mitt på dagen med tax Seffrin för att i alla fall fånga något av ljus. Igår gick jag vid halv ett-tiden och ljusare än så här blev det inte. När jag gick ut var det uppehåll, men här vid badplatsen började det regna ordentligt. Gav upp och gick hem igen. 
 
Idag blir det plikter inför jul, försöker hålla på traditionerna fast vi kommer att vara ensamma över helgerna. Det blir alltså till att griljera skinka. Hade tänkt hoppa över det och bara skära upp den färdigkokta från Hemgården på julafton, men sen såg vi Ernsts program igår, så det blir nog en variant av hans skink-glaze-griljering. Jag var till o med inne på hans receptsida och kollade. Fast Ernsts köttbullar blir det absolut inte, här ska inte drygas ut någon färs med ströbröd och absolut inte viltsmak på julköttbullarna. De ska smaka klassiskt köttbullar med grädde, lök, kryddpeppar, salt och ägg,  inget annat. Lite städning får det väl bli också idag, fast helst lite gå ut också, det har spåtts solsken. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Här lyser solen lite tappert och det är första gången på hela december. Kanske känns det extra viktigt i år att hålla fast vid traditionerna.

Trevlig lillejulafton


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback