Gamle Jazz var med i skogen igår kväll.

Vi var i skogen ett par  timmar igår kväll för att Jazz skulle få komma ut och för att vi skulle plocka med lite svamp.   Gamle Jazz är på sitt femtonde år nu, snäll och lugn, en duktig jakthund har han varit. Han är fortfarande frisk och har fått behålla sina fina färger, både i pälsen och i de mörka vackra ögonen. Hörseln och synen är kanske inte helt som förut, men luktsinnet fungerar och han söker harspår när han kommer lös, som här. Det går inte så fort numera men han gillar läget. Inget upptag igår, inget hardrev, fast en lagom söktur runt oss. Han var glad och nöjd, viftade på svans-stumpen. (Den är lite kort för yttersta spetsen fick tas bort för några år sedan då han slagit sönder den och fick kallbrand i såret)
 
 
 
Och vi fick med oss rejält med svamp. Det blev rensning och förvällning till fram på småtimmarna, ett roligt jobb. Blir nog svampomelett idag.
 
Ingen älgfluga med hem, bara en liten fästing! Fjärde i år!  Upptäckte den nu på morgonen, satt på underarmen. Hittills har jag sluppit Borrelia och tbe men alltid lite oroligt. Tänk om det funnes så enkla motmedel mot fästing som det vi ger hundarna,  tabletter två gånger under säsongen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback