Fin kväll i sommarhuset!

Vi fick en fin kväll igår i sommarhuset med utsikt över Östra Silen, gott knyte och trevligt sällskap!
 
Måste komma ihåg att ha bär och grönt litet blad i välkomstbubbel! Snyggt blir det!  Gott var det också! Här har vi umgåtts en kväll med bl.a. expert på mat och inte minst dryck.
 
Jag är glad över att vi sedan många år, har goda och kloka vänner  som kommer från annat land än Sverige. Det berikar med olika erfarenheter och gemensamma erfarenheter att prata om, perspektiv blir det.  Det blir också tydligt att oavsett vad som händer  så är det samma saker som är viktiga för oss alla;  familj och vänner! 
 
Och nu till maten! Det här tror ni inte man kan äta; friterade / oljestekta abborrfenor! Jag testade inte men Roland ¨åt med god aptit, gillade dem, smakade som kryddade chips
 
Det var  som sagt knyte. Det började med abborrsoppa som jag också åt en del av, och det är stort beröm. Sen var det exklusiva fiskrätter med råvara hämtad från sjön, olika ostar och sallader. Vi hade med tjälknöl på älg och potatissallad. Tjälknölen blev bra den här gången. Storlek som två smörpaket, i ugnen 14 timmar på 70 grader, sen i mättad het saltlag med lök, vitlök, rödvin och grönkål, i saltlagen 6 timmar. Serveras kall, skuren i tunna skivor!
 
Här börjar solen gå ner över sjön.
Då fick vi kaffe och hemgjord aronialikör (så läcker!)
 
Sen gick solen ner helt över sjön, ett njutbart sceneri!
 
Nu har vi mumsat och ätit gott i flera dagar! Idag är det däremot svältdag på 5:2, blir inte mycket ätet. Bra kontrast till våra frosserier de andra dagarna!! Det har fungerat i sex år nu att ha två lågkaloridagar varje vecka. Vikten hålls nere och det kan vara fördel för kroppen att vila från sött och fett ett par dagar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback