Båttur och grillning!

Med kort varsel så samlade vi ihop goda vänner för gemensam båtutflykt igår kväll och grillknyte  över kol. Det var fint på sjön, lugnt och varmt, vi tuffade långsamt ut.
 
Östra Silen var fridfull och inga mygg heller trots kavlugnt.
 
Det var grillknyte som sagt. Här finns vildsvinsrevbenspjäll, vildsvinskorv och vi hade vildsvinskotletter med. Fast kotletterna blev inte så bra den här gången. Jag får fixa dem bättre nästa gång.
Men hemfärden blev inte sen. Det är ju Pürschpremiär idag och flera gubbar gick  upp tidigt för att  passa på råbock. Roland gick upp kl 04.00 och fick en spännande jakt precis runt huset här, men inget vilt fällt. Det blir färre jägare  i markerna än vanligt, inga norska jägare kan komma om de inte väljer karantän. Och det väljer inte många. Synd!
 
En kanonfin kväll hade vi med goda vänner. Så roligt att ha dem nu när det är Corona-tider och vi får roa oss själva i en liten krets.
 
Idag gör jag tjälknöl, det var länge sedan. Tjälknöl är en älgstek som stått i ugnen hela natten på 70 grader. Nu på morgonen har jag lagt den i het mättad saltlag med rödvin, lök, kål och kryddor i. Där ska den stå i 5-6 timmar nu och svalna. I kväll ska vi äta av bl.a. den, det blir ett slags knyte då också med goda vänner utomhus  och en fin sjöutsikt.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken härlig lördag ni fick med god mat och gott sällskap. Här blev det också grillat men kycklingfilé.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback