Viltsafari igår kväll!

Vi tog en timme igår kväll och åkte på viltsafari (kollade också hus åt goda vänner eftersom vi haft skumma irländska asfaltläggare här i Sillerud! Allt var ok.)  Vi såg i alla fall en fälthare, fyra älgar, en trana  och 30 rådjur. Fördelningen mellan rådjur och älg brukar se ut ungefär så när vi åker på en sån här timslång tur i bygden, runt 30 rådjur och 2 - 4 älgar ( eller ingen alls) . Och då ska man tänka på att rådjuren ska få killingar snart. Det har varit en mild och gynnsam vinter för dem, lite snö också.  Efter sommaren kommer det att vara oerhört många. Men visst är det ledsamt att vi har så lite älg. Tyärr stämmer nog våra iakttagelser rätt väl med hur det är i verkligheten. I skogen är det långt mellan älgspillning och spår numera.
 
Det är dåliga färger på bilderna och skruttig skärpa, men det beror på att det är rätt mörkt, närmare kl 9.
 
 
 
 
Agenda idag onsdag: takmålaren kommer idag och startar upp justering av pannor och målning. Roland ska sitta i nätmöte en stor del av dagen. Jag har ingen plan än men det lär dyka upp nåt ;-) Har en liten lista på sånt som står på tur och behöver göras.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Asfaltsarbetarna brukar dyka upp lite då och då men minst en gång varje säsong. Bra att ni kollade in huset. Så mycket vilt ni har inpå knuten!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback