Igår lördag kom tornfalkarna till Liane!

 
 
 Tornfalkarna, två stycken, kom igår lördag. De  är  våra allra käraste fåglar,  kommer varje år till Liane, håller till i träden bredvid huset,  i Oskars duvslag på ladugårdsgaveln och på ladugårdstaket. De kommer varje år sedan lång tid tillbaka.  I år kom de en dag senare än förra året. ;-) Jag fick en första minnesbild i förrgår och började spana då men de kom alltså igår.  Finaste fåglarna! Hoppas det går bra i år igen och de kan få sina ungar här. Minns när en tornfalkunge på sin första flygtur drattade ner hos barnbarnen i studsmattan. Ett äventyr! Det gick i alla fall bra både med fågeln och barnbarnen ( som sprang in i huset). Den här fågeln satt i ett av de höga träden vid Liane-huset
 
Tänk de flyger hit från någonstans runt Medelhavet och verkar hitta precis hit varje gång. Helt magiskt! Det har hållit på så många år nu så vi vet ju inte om det är de ursprungliga fåglarna eller ättlingar.
 
 
Idag ska vi ringa o sjunga för en son som fyller år. Och så ska vi täcka en del runt huset för i morgon kommer de som ska måla takpannorna på huset.  Det blir nog mest rengöring första dagen! 
 
Igår var vi på smarrig och trevlig sopplunch hos goda vänner. Jag vill gärna få med receptet här på bloggen. Ska kolla under dagen. Sen har vi smidit gemensamma planer för påsken, då ingen av oss kan umgås med barn och barnbarn.
 
Igår kväll funkade inte Telia hos oss och inte hos så många andra heller i Sverige. Om jag får gissa på nåt så var det Corona-överlastning på systemet, (alla sitter hemma!)  men vi lär aldrig få veta sanningen.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så härligt att tornfalken är tillbaka för visst är det fantastiskt hur fåglar kan navigera.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback