Grillad vildsvinsrygg igår

Roland grillade ryggbiff av vildsvin igår på gasolgrillen. Det var spännande att testa torrkryddning, alltså utan marinad. Det blev bra, fast termometern lade av och vi fick byta mitt i. Inte så enkelt. Det blev kanske lite för hög temp inne i köttet.  Det får bli en ny termometer. Resultatet blev helt ok, men kanske lite torrare än sist gång när vi grillade vildsvinsfilé. Gissar att vi dels behöver få en termometer som mäter exakt, dels så kör vi nog på marinaden med apelsin och honung nästa gång.  Vi grillade grönsaker den här gången också; selleri, morötter, broccoli. Bea och kokt pot till, samt grönt från pallkragen och så aroniamarmelad. Sånt här kött kräver ett gott rödvin, det blev "Falling feather" som man inte får huvudvärk av.
 
Idag lördag ska vi ta take away från Stationscafét tillsammans med fyra goda vänner. Känns bra att gynna närbelägna matställen fast vi inte sätter oss där och äter. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi torrkryddar ofta när det gäller oxkött. En bra termometer är A och O. Dessutom gäller det att ta av köttet lite tidigare för temperaturen stiger oftast några grader medan köttet vilar.

Vi försöker också gynna närbelägna matställen så det ska vi göra i morgon för lunch.

God lördag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback