En pensionärs kalender! ;-)

Nu vänjer jag mig vid att vara pensionär på heltid. Det är  inte så svårt ;- )) Men ändå en omställning från ett  roligt jobb till total ledighet.
 
Precis såna här kalendrar har jag haft som stöd för minne och åtaganden under i stort sett ett helt liv. De måste vara små i formatet så de gick ner i bakfickan,  finnas tillgängliga hela tiden, för utan kalendern hade jag noll koll. Det var ju oftast  heltidsjobb gärna kombinerat med studier samt familj förstås och olika åtaganden i samhället. Dagarna var rätt tajt programmerade, ofta i god tid, kalendern brukade vara proppfull.
 
Nu är alltså kalendern inte så sällan tom . Men det betyder inte att livet är tomt. Tvärtom så  fylls det med en hel del aktiviteter, dock i ett lugnare tempo än förr. Det mesta bestämmer jag själv, det är inte uppdrag givna av andra och inte bundna  i tid.. Skön känsla också att hinna göra färdigt, inte behöva rusa mellan plikter som det var i många år. Och rätt behagligt med dagar som inte är planerade redan på morgonen utan det går att improvisera utifrån väder o vind till exempel, kunna ta långa sovmorgnar med frukost och tidningsläsning (på nätet) i sängen när andan faller på. 
 
Det finns numera tid för att  planera och laga till god mat, vara ute mitt på dagen  när det är som ljusast, kunna gå långa promenader med Seffrin, umgås med goda vänner även på vardagar inte bara på helger, hålla någorlunda ordning i huset, slippa berg av kläder i tvättstugan, ta någon dag med döstädning när vädret inte inbjuder till utevistelse, vårda pallkragen och annat växtligt runt huset när det går att vara ute.
 
Idag har Roland o Kjell fångat en fin öring. Senare planerar jag o Roland för grillning av vildsvinskotletter, nytt kött  för oss och fortfarande rätt nytt med gasolgrillen. Det blir väl typ fredagsmys på egen hand. Imorgon ser det ut att bli take away från Stationscafét med 4 vänner. 
 
Det är absolut inte fel att vara pensionär! ;- )) Jag rekommenderar det!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag har inte hört många som varit missnöjda med den tillvaron :D

Svar: Jag var ju lite skeptisk innan eftersom jag tyckt mycket om mitt jobb, så jag har ju dragit på det här med helpension ett bra tag, så där fem år faktiskt. Och det är en omställning men bättre än jag trodde innan, lite glatt överraskad över fördelarna med att bestämma över dagar och stunder, få mycket egentid.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback