Blommorna efter vägen.

 
Nu kan jag börja gå promenader med Seffrin! Och kan äntligen kolla in vilka blommor som blommar. Bilden över är tibasten. Det är en buske som  börjar blomma på bar kvist, men nu är blommorna på utgång och de gröna bladen är på gång.
 
Violer tror jag det är, men vet inte vilken sort. 
 
Kabbelekorna kommer nere i dikena nu. De gillar att växa i vatten och är älgarnas favorit. På dialekten heter den krabbeleka.
 
Maskrosorna börjar lysa upp vägkanterna. De strävar och blommar på helt omöjliga platser, där man tror att inget kan växa. Blomman har därför fått ge namn åt en beteckning på barn som klarat sig bra men som växt upp under svåra förhållanden: maskrosbarn
 
Det finns fortfarande vitsippor kvar, men de är på slutet nu och hänger lite med blommorna. Annars är det en tacksam växt som lägger ut riktiga mattor av blommor.
 
Valborgsmässafton är det idag. Men i år blir det inget firande för vår del. Det ordnas inga festligheter med brasor, tal och körsång och vi håller oss hemma i Coronakarantän. Det lär bli regn också imorgon kväll så det kan kvitta. Jag har planerat att göra en speciell maträtt av vildsvinskotletter med ben, typ bryna, långkoka med kryddor och örter. Tror det kan bli bra med god smak av benen. Vi lär oss hur det här nya djuret kan ätas! ; )
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback