Blommor runt huset just nu

 
Trädgårdsprimulan är i sitt esse just nu. Den blommar lysande och vräkigt, lockar också fjärilar, sitter ofta flera i den.
 
 
 
De vilda gullvivorna, de som hängde med från mitt barndomshem i Bäck, har brett ut sig rejält i gräsmattan på ett par stora områden.  De pirar när det är torrt men i år har jag vattnat dem nästan varje dag så de är fina.
 
 
 
Påskliljor finns det här och där, ingen som helst ordning. Det beror nog mest på att det är från början lökar som blommat inne i krukor och sen när de vissnat så har jag bara grävt ner dem i någon rabatt. De kommer ju snällt igen och blommar nästa år igen.
 
Bergenia heter den här tåliga växten, jag hade glömt namnet men fick hjälp på fb;- ) Den lyckas överleva allt. Mot den plogas all snö på vintern, här springer hundarna vid rastning, rådjuren betade dem friskt i vintras. Men nu har den repat sig och kommer igen. Blommorna är på gång fast inte oppe än. 
Syns att rådjuren mumsade på plantorna längst till höger. Viltavskräckande medel verkar ha funkat och så ställde jag tillbaka blomstöden. 
 
Sen strävar scillorna fortfarande på, de allra sista. För övrigt så har jag lagt ner en del rabatter nu i vår och sått gräsfrö. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Trädgårdsprimulan är verkligen en vacker färgklick där!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback