Växter i vägkanten på dagens hundpromenad

När våra barn var små och när jag hade klass försökte jag att lära mig alla växter som blommade i slutet på läsåret och i början på läsåret. Det var ju då barnen skull lära sig. Jag försöker repetera varje år sedan dess, kommer ihåg en del men en del är säkert fel. Tror i alla falla att ovan är vitmåra. Den blommar normalt i början på juni och kan användas till växtfärgning, rötterna. Den kanske blommar om igen nu i september
 
Det här ska vara den krydddoftande röllekan men bilden blev suddig
 
Prästkrage. Den har smala gröna blad till skillnad från baldersbrå som har dill-liknande
 
Seffrin stannade vid Nobels björk. Den stora björken är borta men det kommer en ny! Nobel var en av dem som bodde på ålderdomshemmet nära här och han brukade sitta på den här platsen, därför döptes den till Nobels björk. Förr var detta en korsväg då vägen från Bryngelsbyn till kyrkan / skolan gick tvärs över åkrarna här. Av den syns inte mycket längre.
Mandelblom tror jag
 
Nypon är det gott om. Ingen plockar längre. Minns när mamma samlade nypon och kokade nyponsoppa. Det åt vi ofta, men var rätt stickig.  
 
Mer om vägkantens växter imorgon. Nu ska vi äta kvällsmat och sen  träffa en god vän som vi inte sett på ett tag. Det ska bli så roligt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror inte mandelblom på bilden över nyponen....ev. kan den heta nysört.Osäker på detta namn men.....

2019-09-13 @ 20:36:17
Postat av: Tina

Tror inlägget blev anonymt. Det var inte meningen. Alltså det med mandelblom eller nysört.

2019-09-13 @ 20:38:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback