Goaste valpen Disco!

 
 
 Disco tränar att kunna koppla av och vila lugnt inomhus, får plats i knä hos Roland ett tag till. ;-) Han är energisk och gärna på språng  men läraktig, måste kunna låta bli att  vara uppe på bord och leta mat, ska inte hoppa på oss och inte ta skor.  Hittills går det bra. Ibland blir det bakslag men ofta framsteg och han lyssnar noga på våra rösters tonfall. Skärper sig om vi låter stränga. När han närmar sig ytterdörren tar vi ut honom för att träna rumsrenhet, sällan pölar inne nu. Hans favvoleksak är den grymtande rosa grisen. Fenomenalt tålig! Han har verkligen misshandlat den men den är fortfarande hel och grymtar till o med. Han fick en liten gris först och nu har han en större variant. Annars är det gärna de trasiga skinnhandskarna, en gammal handduk och boll.  Disco  snart fem månader, har växt snabbt, väger 17 kilo tror jag. (Ser att färgerna på bilden stämmer dåligt, Disco är ljusbrun, inte gul!)
 
Var och varannan dag är vi i skogen med honom. Han visar ingen lust att jaga, letar mest pinnar att gnaga på. ;-)  Tror han ömsar tänder och det kliar. Badar gärna i bäckarna och dricker vatten. Enstaka tillfällen går han ifrån oss ett tag och då väntar vi in honom. När vi går tillbaka så kollar han spåret från förut, bra!
 
 
 På köpet plockar vi med oss svamp förstås, det har blivit åtskilliga svamppåsar i frysen  redan. Annars brukar vi samla mest svamp senare på hösten. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så roligt att det går framåt med träningen. Tova har just nu ingen off-knapp så vi kämpar verkligen med att lära henne att koppla av. Det är inte helt lätt när man har två hundar för Ellen hänger gärna på och har blivit som en valp igen. Men det är bara att kämpa på...

Svar: Det är alltid lättare att valpen lite lugnare när vi varit i skogen ett par timmar under dagen. Då rushar han en stund med sina leksaker men lägger sig sen på sin dyna. Den grymtande grisen är en fantastisk leksak. Den är så misshandlad av Disco men funkar än.
Inga Magnusson

Postat av: Anonym

Har ni gjort er av med hambo?

Svar: Ja. Roland har ägnat så otroligt mycket tid och tålamod åt att försöka få honom att fungera som jakthund, men utan framgång. Det måste finnas en gräns och den var nådd.
Inga Magnusson

2019-09-24 @ 20:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback