Fin kväll igår lördag!

Vi var bjudna på grilling igår kväll och blev sammanlagt åtta gäster runt det här vackra bordet. Det är ett så fint rum, njutbart att vara i.  Vi insåg under kvällens lopp att vi måste skrärpa oss med grillning och fixa till något bättre att grilla på. Hos oss har vi bara kolgrillar,  det är rätt jobbigt, blir olika varje gång, svårt att få maten jämt grillad,  alltså gör vi det sällan. Och det är synd för grillat smakar så bra. Det får bli en investering framöver i en bra grill, fast jag vet inte vad man ska välja.
 
Nu dokumenterar jag maten för jag vill komma ihåg så jag kanske kan härma ;-))  Här är förrätten; rå Karl Johan skuren i tunna skivor med parmesan över och olja.
 
Grillad kyckling, delade filéer, rotfruktgratäng och grönsaker. 
 
Dessert hemgjord maräng, varm frukt och glass. Glömde fråga vad som är ringlat över, ser ut som kolasås.
 
Vi är så glada över att ha goda vänner i närheten nu när barnen har valt att bosätta sig långt bort. Gårdagskvällen blev himla trevlig, omväxlande uppsluppen och "nyttigt"  prat. 
 
Jag ser på de senaste blogginläggen att det verkar som om vi bara äter, ha ha....! Och det gör vi förstås, ju äldre vi blir ju viktigare blir maten, både till vardags och till fest. Idag söndag  har vi dessutom hämtat Vätternkräftor, en delikatess. Mer om det senare.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi har bara kolgrillar och maten blir perfekt oavsett vad vi grillar! Webers klotgrillar är väldigt bra tycker jag men vi har en grilltunna också. Gasolgrill finns inte på kartan!

Svar: Jo vi har Webers klotgrillar men vi har nog inte tränat tillräckligt tror Roland. Han är också skeptisk till gasolgrill. Vi får se vad det blir.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback