Arrendator Olle hämtade kvigorna idag!

 
Nu var det slut på kvigornas  semester och sommarnöje på Sönnare Brojâle vid badet och båthamnen i Signebyn. De ska hem till Guterud i Långserud och träda i tjänst som mjölkkor.  Det är åtta stycken. Vagnen är fyndigt utrustad för ändamålet och Olle hade idag hämtat in 22 stycken med den. Det går att sänka vagnen till marknivå så djuren enkelt kan kliva på. Det finns en anordning med fodergrindar att ta hjälp av och så hinkar med smarrigt käk i förstås. Allt går mycket lugnt till, ingen panik och stress alls.
 
 
 
Det är en stabil traktor som drar ekipaget !
 
Vi passade på att bjuda in Olle på en fika med risgrynskaka! Det blev som alltid  en trevlig pratstund. Fantastiskt att vi har så duktiga arrendatorer.! Djuren har det bra hos dem och de levererar mjölk till bästa mejeriet, det som finns i närheten: Wermlandsmejeriet
 
 Agenda för dagen är att en skogstur med valpen Disco återstår och sen är vi bjudna på sista sika-hjortätingen! Det lär ska bli gryta idag! Det ser vi fram emot! Det blir rapport imorgon och kanske recept. Jag tar med en kaka till kaffet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback