Årets skörd i lingonskogen! :-)

Vi var ute med valpen igår  i skogen ett par timmar, tog med oss lingonplockare och gick där det finns mycket lingonris. Vi hoppades att det skulle hända som sägs hända en del lingonplockare i år; att man går länge utan att se ett enda lingon och så plötsligt så kommer man till en fläck som är alldeles röd av bär! 
 
Ha ha.... det hände inte!!
 
Vi repade med oss det vi såg, vilket var i stort sett ett och ett bär. Knappt bottenskyla i lilla hinken blev det. Sammanlagt fick vi med oss 3  deciliter lingon hem!! Det förslår inte  till nästa säsong när en av oss äter lingonsylt på filmjölk med  krossat knäckebröd varje morgon. Jag vägrar att köpa färdigkokt sylt så nu är goda råd dyra. Just de här bären vill  Roland ha rårörd sylt av idag till älgfärsbiffar. Vi får se vad det kan bli.
 
 
Agenda för idag torsdag är bekväm och rätt oplanerad. Roland tog nu på morgonen emot fiskeutrustning som kom med lastbil till en gäst som kommer med flyg och inte kan dra med sig sina prylar. Sen drog han till skogen med hamilton gamle Jazz! Vädret är strålande vackert och temp på nollan i morse, rätt vindstilla äntligen efter flera dagar med blåsväder.   Har säkert varit frost på platser runt oss. Vi brukar ha varmast. 
 
Jag ska ha en loj morgon med frukost på sängen och tidningsläsning på nätet. Sen blir det krafs i trädgården. Under dagen ska jag också förbereda för morgondagen. Vi har bjudit ett gäng hit på älgkött. Det blir porterstek den här gången. Den blir godast om man gör den dagen innan och köttet får stå i skyn under natten. 
 
Det blir säkert någon tid i skogen med valpen också frampå eftermiddagen. 
 
Senare idag blir det ett inlägg här o på fb om hur Roland nu kallar in valpen när han är utom hörhåll! Finurligt uträknat!
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det var inte mycket. Här kommer på förekommen anledning alltid lingonen från ICA. Jag köper en lättsockrad sort som är helt ok.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback