Alltså, vi måste lära oss lång-grilla stekar!
Igår kväll blev vi bjudna på fantastiskt gott kött. Det var lång-grillat. Först ska man bryna på det i grillen eller i pannan. Sen in i folie med kryddor och vin och så på grillen på låg värme ett par timmar. Det ska vara rätt små stekbitar, inga jättefransyskor. Det blir så mört. Köttet igår var sikahjort. Jag skulle gärna byta ut alla skarvar på sjön mot sikahjort. Båda arterna är väl i grunden invasiva så de kan kvittas.
Det blev som lite knyte. Jag hade gjort svampsåsen på svamp som en annan gäst hade bidragit med. Den ska alltså stekas snabbt i små bitar, på med mycket grädde, salt och peppar, redas av och så gärna stå varm hela dagen till serveringen på kvällen. Då blir det mest smak på den. Lingonen var rå-rörda, fast inte rörda eller hur man ska säga, bara stått över dagen. Jag bidrog med lingon och andra gäster hade fixat resten. Och så den goda grönsaken med blåmögelost på, den som görs i ugnen.
Utsikten till maten gick inte av för hackor heller, en fin kväll, nästan sommar.
Kommentarer
Postat av: Znogge
Man kan variera det grillade mer än vad många tror så det är bara att experimentera!
Trackback