Vätternkräftor åt vi igår kväll.

Och kräftorna är oslagbart goda. Fast jag kan inte ta åt mig äran, har varken fångat dem eller kokat dem, köpte färdigkokta av fiskaren. Så de funkade bra för oss fyra och de räckte.  Men sen gjorde jag en Jansson för att liksom fylla ut magutrymmet om man inte blev mätt på skaldjuren. Och den blev då ingen höjdare. Det är nog så att potatisen fortfarande är liksom färsk. Jansson blev  geggig med hårda strimlor i. 
 
Jag gjorde en äppelkaka till dessert. Den ska bli ett lager äpplen i botten och en krispig god bädd ovanpå. Icke sa Nicke!  Alltsammans blev en enda gröt! Suck! Vet inte vad jag gjorde för fel. Kanske skulle ha haft den längre upp i ugnen. (Kom på nu: Glömde bakpulvret!)
 
Den här dagen började med knas och fortsatte alltså lite i samma spår. Kan det vara fullmånens fel??? 
 
Men en mysig kväll hade vi och huvudsaken i maten var ju kräftorna. Trevliga vänner fick vi umgås med,  som vi inte har fått prata med på ett tag, för de har jobbat i stort sett hela sommaren varje dag. Och jag ska nu få läsa "Svenskämnets utveckling"  en jämförelse mellan hur ämnet behandlas i de senaste två läroplanerna,  skriftlig examination inom lärarutbildningen. Det är roligt att kolla på.  Nästa omgång kursplaner i ämnet ser ut att bli nära katastrof. Nu ska värdegrund och fostran ta över svenskan också, inte bara historia som nästan miste Antiken. Den litteratur som ska studeras ska tydligen vara garanterat uppbyggelig. Och det skär ju bort en hel del god litteratur.
 
Sen blir det Seffrinsläpp på rådjur. Nu har han vilat en dag och därefter  blir det en hel vecka jaktfritt

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kräftorna var god och ni hade trevligt så det kunde varit värre :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback