Valpen Disco växer och blir stor!

Disco  är ett charmtroll. Men den här veckan med älgjakt har uppmärksamheten inte legat mest på honom så visst blir det extra spring i benen och bus. Han är fortfarande läraktig, lyssnar på oss när vi fostrar, är i stort sett rumsren, sover lugnt hela nätterna. Och han verkar ha fått med sig ett genetiskt intresse för harspår ;-) Följer gärna hare men struntar i alla rådjursspår som finns runt oss överallt. Och har avgett första skallen på en kort harjakt. Kan alltså bli jakthund tidigt om det fortsätter så här. Tacksamt i så fall. Vi har väntat nästan ett par år på några  hundar innan de kom igång. Och några som aldrig började ;-)  Det har varit ett och annat stolpskott trots trägen träning. Mycket handlar om genetik för en harhund
 
Tänk så här liten var han för bara fyra  månader sedan, det går så fort med valpar. Plötsligt är de stora. Nu är han 22 kilo tung och 54 cm hög och sex månader gammal!
 
Agenda för dagen är förstås lite matlagning, vi har några goda vänner här på äting i kväll. Hoppas på bra väder så  tax Seffrin kan få fösa på några rådjur frampå. Det har ju  varit älgjakt nu några dagar, så det har bara blivit promenader i koppel för hans del. Det är gott om rådjur runt oss nu och både Seffrin och de kan behöva få lite motion. ;-)

Kommentarer
Postat av: znogge

Visst går valptiden väldigt fort och det syns verkligen hur mycket han har vuxit. Vår Miss T är fyra månader och tre veckor men inte rumsren. Dock går det framåt men inte lika snabbt som med tidigare hundar.

Svar: Hundar är så olika. Alla blir till slut rumsrena men det tar olika lång tid. Och det är alltid en hel del arbete med att lyckas få dem dit.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback