Trevlig styckningsdetalj på skärbrädan igår!

Ibland är det roligare än annars att laga mat. Att hantera en sån här styckningsdetalj från färskt  vilt är festligt och ovanligt, man blir nästan andaktsfull. Alla som jagar känner förstås igen den och ser nog också åldern på köttet. Inte så ofta det ges tillfälle att äta sånt här. Det  kommer heller inte härifrån Sillerud utan från Hällsbäcks gårds marker lite högre opp i Värmland, ungefär  Gillberga. I år verkar dom inte vara så stora så det blev lagom till kvällsmat åt oss, två personer. ;-)
 
Till det stekta köttet blev det förstås kokt potatis och svampsås med lök.
 
Och så dristade jag mig till att göra endive med St Agur i ugn, 20 minuter. Det ska egentligen  vara en kål som heter Chicory endive, men detta är vanlig endive och det smakade utmärkt. Vet inte om det är någon skillnad på kålsorterna eller om det är en språkförbistring. Chicory endive är vanlig i Belgien och Nederländerna har jag läst nu. När vi har ätit den här rätten tidigare så har Chicory endive-kålen varit större och lite grönare så det kan vara olika. Men bra att den här funkar också, lättare att få tag på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback