Reparation av mammas matta!

Det är förstås min matta numera, inte min mammas. Hon gick bort för många år sedan. Men det var mamma som vävde den och jag känner igen en hel del av trasorna i den, såsom mammas sommarklänning, pappas skjortor, att dra fram trasorna blir något av en nostalgitripp.  Det är en lång matta, rätt smal och den har en given plats i sommarhuset på det hårda stengolvet.
 
Den började bli sliten och jag gjorde ett renoveringsprojekt igår; tvättade den, klippte bort det som var slitet, repade upp trasor och knöt nya fransar.
 
Lite stelt var det men inte så konstigt, mattan är säkert 60 år gammal. Den är vävd i rosengång och därmed rätt tjock. 
 
 
Till slut blev det klart och mattan hamnade på rätt plats i sommarhuset. Jag ser att fransarna är onödigt långa, jag ska nog klippa av dem lite. 
 
Gårdagen hade en trivsam blandning av rådjursjakt, mattrenovering, matlagning och goda vänner på besök. Det blev en fin kväll med många minnen från  gemensamma år och gemensamma vänner. Vi har förmånen att ha vänner med helt annan bakgrund än vår och det är fantastiskt att höra berättelserna från förr, en del skulle platsa i äventyrsfilm på hög nivå, både spänning och drama. En del är förstås tragedi men annat skulle platsa i dråplig komedi! Precis så som livet kan vara.
 
Jag lagade till vilt, älgkött, porterstek på fransyska. Det brukar inte misslyckas med älg, men igår blev det inte så bra, lite smaklöst och lite hårt. Vet inte varför. Får klura på det. Gästerna var i alla fall artiga och klagade inte. Vi babblade på och tänkte inte så mycket på det vi åt. En fin kväll blev det med gamla och nya vänner.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket hästjobb med mattan men fint att du kunde laga den. Den är verkligen ett minne.

Postat av: Tess

Gud så gott med älgkött, har faktiskt en hel del i frysen jag också ;) Nu blev man ju hungrig haha Kram

2019-10-20 @ 08:10:07
URL: http://epiicpink.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback