Rådjurssadel gjorde vi igår kväll

Ha ha... det här ser inte gott ut men det blev det! En rejäl sadel var det och vi åt opp den på fyra personer.Den fick stå i ugnen 1.5 timmar i 170 grader. Jag skårade kotlettraderna och lade i lök o vitlök i skårorna (inte djupa). Sen mycket kryddor på, salt, peppar, timjan osv. Ovanpå  allt hyvlad morot, kantareller och sist ett täcke av bacon. Sen in i ugnen.  På bilden ovan har jag tagit bort det mesta av bacon för att visa undersidan när allt är färdigt.  I botten av formen rött vin och fond. När det är klart kan det vila en stund. Sen drog jag bort bacon och hackade hälften  för att strö över köttbitarna. Den andra hälften fick gå med i resten av det som låg ovanpå, typ lök och vitlök o morot och kantarell som mixades för att bli stommen till såsen. 
 
Filéerna på undersidan delade jag så vi fick en halv var. 
 
Så här såg det ut när jag lirkat loss kotlettraderna. De skivades och lades tillbaka i formen med bacon hackad i bitar strödda över. Och lite vätska på botten.
 
Det hela serverades med kokt pot., såsen, lingonsylt, gelé, kålrabbi och broccoli. 
 
Och salladen blev glömd i kylskåpet. Kom aldrig fram på bordet. Sååå harmligt!! Det är åldern!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Då får det bli sallad i dag i stället!

2019-10-06 @ 11:40:02
Postat av: Veiken

Du milde så gott det låter! En massa arbete, men belöningen fick ni ju sedan när det var färdigt! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback