Rådjursjakt idag söndag med Seffrin

Det har varit en magiskt fin dag idag, nästan vindstilla, solsken och några plusgrader. Vi släppte Seffrin  och han fick opp  efter någon kvart.  Sen föste han på rådjuren  fram och tillbaka mellan utställda pass-skyttar, men det vände varje gång precis utom skotthåll. Spännande jakt att följa på pejlen och när vi hörde skall. Vi gick en hel del i skogen men som vanligt så borde vi ha stannat kvar vid första platsen.
 
Det är en lyx att få gå i skogen en halv dag. 
 
Jag vände på jackan för att få signalfärg utåt. Det funkar när det är uppehållsväder för det här orange tyget är ett slags flanellfoder. Går inte i regnväder då blir det blött och tungt. 
 
Seffrin drev två timmar upp och ner i branta berg. Men var inte alls trött. Väl hemma så bevakade han husses alla steg, som ett plåster. Han ville förstås ut och jaga igen och var bekymrad att Roland ska gå ut och jaga och glömma bort att ta med honom  ;-) Taxar är speciella, enmanshundar.
 
Det blev matlagning vid hemkomsten och sedan en stunds powernap. Vid 6-tiden i kväll är det samling på Tjolitta  med info inför älgjakten som startar imorgon. 58 deltagare är anmälda till årets jakt men förmodligen blir det 53 som kommer. Några har fått förhinder. Roland är jaktledare så han ska förbereda lite innan Tjolittamötet. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback