En fin jaktdag i Segerstad!

Vi var inbjudna till rådjursjakt med Seffrin av elever på Forshagaakademien som har gymnasium med vilt och naturinriktning. De har ett område i Segerstad utanför Karlstad och det var alltså en grupp elever som ordnade jakten under överinseende av sin lärare. Det var trevlig uppstart med kaffe och mackor.
 
 
 
 
 
Det var små såtar med passkyttar utställda runt området och vi släppte två taxar först. Båda hundarna fick upp rådjur men jakten gick tyvärr ur såten så vi fick åka och koppla Seffrin efter någon timme. Han var sur, hade gärna fortsatt. 
 
Vi gick en god stund i det här området som var ett hygge, djupt och väl markberett. Himla bra balansträning för gamla kärringar kan jag säga! ;-)) Efter första släppet var det lunchrast med väldigt god hemlagad kantarellsoppa  och kaffe med muffins som vi blev bjudna på.
 
Sen blev det en jakt till medan vi var kvar. Då var Roland passkytt och man släppte två drevrar. Det gick rätt nära oss  men inte tillräckligt nära för att kunna skjuta.
 
  Det fanns i skogen en hel del fina formationer. Fint fotoväder med moln på himlen.
 
Ett präktigt träd som fallit för länge sedan
 
På den mossiga stammen växte svampar och mossor.
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade en fin dag i Segersta, fick träffa många trevliga människor, inte minst ungdomarna. Tack David och ni andra för den här dagen!
 
Imorgon blir det mer om vackra morgonvyer på vägen till Segerstad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback