Urinprov!

Vi ska ta Seffrin  till veterinär idag och var beordrade att medtaga ett styck urinprov. Och inte vilken urin som helst utan morgonurin! Om man nu har en tax som dricker bortåt ett par liter vatten per dygn så innebär det en procedur kl 03.30 på natten!! Det är då han vaknar och det är bråttom ut kan jag säga. 
 
Vi förberedde oss innan noga, hade både kläder och burk i ordning för att göra en rusning ut i - 5 grader mitt i natten. Och det funkade!! Vi har ett prov färdigt att ta med till veterinär.   
Seffrin ser egentligen inte ut att vara sjuk. Han är glad tax, viftar på svansen, fjäskar ibland med oss och vill bli kliad, äter normalt, vill gärna gå ut på promenad, lägger sig och kopplar av mellan varven (gärna i Jazz säng som här!). Problemet är att han med kroppsvikt på 13 kilo borde dricka 6-7 dl vatten per dygn. Men han trycker ner det dubbla och det kan vara tecken på sjukdom. Så nu ska han bli ordentligt kollad idag. Vi hoppas det ska gå bra!
 
Jag gör ett inlägg till om gamla kyrkplatsen senare idag. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Grattis till att ni lyckades. Det är inte lätt för det vet jag av erfarenhet. Vid ett tillfälle ville veterinären ha ett sterilt urinprov på Miss T och det tog de med en spruta genom buken direkt från urinblåsan. Gick betydligt enklare än vad jag trodde. Hon fick diagnos diabetes men det visade sig ha varit en urinvägsinfektion och kristaller i urinen som orsakades av ett dietfoder. Hoppas det går bra i dag.

Svar: Vi hoppas att det inte ska vara något allvarligt. Vore förstås enklare med en urinvägsinfektion än diabetes. Men båda åkommorna går ju att hantera om man får proffsig hjälp. Vi hoppas på det bästa när vi nu tar skyddslingen till Karlstad för ordentlig kontroll.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback