Präktig var jag idag! ;-)

Det varslades om regn hela dagen idag så jag tog opp en del kött för stormatlagning. Det känns som helt ok sysselsättning när det inte går att gå ut. Seffrin vill inte heller gå ut när det regnar så mycket som det gjort idag. 
 
Det blev några kilo älgfärs blandat med lite fläskkött och lök. Jag mal ihop det direkt och fryser i små platta portionspaket  som är lagom att tina upp till en måltid. Då är det färdigt bara att lägga i pannan och steka eller ta till köttfärssås. Vi använder älgfärs istället för vanlig köttfärs till allt. Fast idag tog jag upp för lite malkött. Det blev mycket väsen för lite ull. Det är mycket möda bara att få fram apparateran som måste till och sen få rent alltsammans igen.
 
Jag tog upp en vildsvinsskinka. Så här ser det ut. Jag gjorde grytbitar av den men det var dumt. Mycket jobb att skära så rent som jag vill ha. Det blev inte så mycket som jag tänkte mig.
 
Bara så här när det var renskuret. 
 
Det blev i alla fall till sist en rejäl gryta med vildsvin, men som sagt i fortsättningen gör jag nog stek på vildsvinsskinka istället. Det var rätt mödosamt med skärandet till grytbitar, jag är så petig.  När det har svalnat fryser jag in i lagom stora portioner. Den här vill jag nog bjuda på så det blir stora förpackningar. I den  är det lök, kantareller, vitlök och olika rotgrönsaker.
 
Här kokade jag buljong på benet i skinkan och lite annat kött som blev bortskuret. 
 
Till slut en älggryta med bara lök och kantareller i. Den får sina grönsaker när jag ska ta upp och servera den. De svarta pluttarna är enbär, de passar bra till älg.
 
Jag är glad över att ha tillgång till så mycket smakrikt viltkött. Det är närproducerat och utan tillsatser. Djuren har haft ett fint liv i skogen,  heller inte lidit i långa transporter och slaktprocesser. En stor del av vår mat är sånt här hämtat direkt från skog och mark och sjö.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback