Nostalgibild!

Slutet 90-tal är det. Då hade de fyra championhundar tillsammans, har nog inte hänt sedan dess, en kombination av tur och stort intresse.  Bosse och Roland har alltid haft hundar ihop, fast tikarna har varit hos Bosse och hanarna hos Roland, undantag Sjunga här på bilden.
 
Från vänster Leverhögens Brusa 2 dubbelchampion, Leverhögens Polka dubbelchampion, Leverhögens Hambo dubbelchampion och norsk jaktchampion, Lalabons Sjunga svensk jaktchampion. 
 
Dubbelchampion innebär att hunden blivit champion på utställning och champion på jaktprov.
 
Oj vilka minnen det finns förknippade med de här hundarna. Gamle Hambo är en av de bästa och finaste hundar vi har haft. Alltid lugn och lydig.  Sjunga var ett näpet litet charmtroll, påminde om en beagle i modellen, mycket jaktlust. Roland har alltid ångrat att han inte parade Hambo och Sjunga. Det kunde ha blivit bra
 
Leverhögens uppfödning är ju Bosses.  Lalabonshundarna kom från vår gode vän Olle  Melkersson från  lite längre ner i landet. Han omkom tragiskt i en olyckshändelse alldeles för tidigt i livet, nu  många år sedan. Men vi har många fina minnen av honom, duktig hunduppfödare.
 
 
Om jag ska återgå till nutid och dagens agenda så blir det återbesök hos veterinär med tax Seffrin. Han har ätit upp sitt pencillin och verkar pigg så vi får hoppas han  får "godkänt".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback