Med Seffrin hos veterinär!

Vi var på Solstadens djurklinik i Karlstad, en etablerad veterinärklinik som funnits länge. Vi har varit där förr med hundar och det har alltid varit bra. 
 
Seffrin blev undersökt av proffsig veterinär. Man tog vårt urinprov från natten (!) på analys och så blodprov. Enligt proverna fanns inga fel såsom diabetes, bakterier i urin eller protein. Blodprovet visade heller inget fel på njurar och lever. 
 
Men det han har och som säkert orsakat hans onormala vattendrickning är röda och svullna tonsiller. Han har tonsillit, alltså en rejäl infektion i halsmandlarna. Det kan ha orsakat drickande eftersom han har haft ont och det har varit varmt där. Han har helt enkelt  velat dämpa smärtan och irritationen med kallt vatten. 
 
Det hade jag inte kunnat tänka mig, men rätt logiskt. Han har också gnott halsen / huvudets sidor ovanligt ivrigt mot trasmattan ett tag, inte bara när han varit blöt i mustascherna, det har nog helt enkelt gjort ont i halsen.
 
Tack o lov att det inte var något allvarligt. Nu har han fått 10 dagars antibiotikakur och smärtstillande så han kan äta och dricka normalt. Men ingen jakt på 10 dagar och så återbesök. 
 
(Ingen fara Arne, vi kan bjuda in andra hundägare på rådjursjakt ! ;-) )
 
Det blev en lustig dag i Karlstad, två oväntade möten blev det,  jag återkommer till dem imorgon. Och senare till info om gamla kyrkplatsen

Kommentarer
Postat av: znogge

Så skönt att det inte var värre än så!

Svar: Ja det var en lättnad! Tårar av lättnad trillade förstås, och veterinären fick en kram! ;-)
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback