Karlstad igår torsdag!

Vi skulle alltså besöka Karlstad igår för att ta Seffrin till veterinär. Men vi gjorde en del andra ärenden också. Jag gick till tandläkaren. Och Roland shoppade. Och vi åt förstås
Vi velade mellan att åka till Claessons på Karolinen och "Claessons andra" för att äta. Det senare ligger på Kronoparken och drivs tror Roland av sönerna till Claesson själv. Han Claesson har Roland kontakt med sedan länge om hundar och jakt och annat. Han var son till Prästgårdsarrendatorn i  Årjäng och de är väl ungefär jämngamla. Söner Claesson är alltså också i branschen och är framgångsrika. En son lär vara i USA någonstans i samma gebit. Vi åt i alla fall på Claessons på Karolinen och blev inte besvikna. Det får bli "Claessons andra" nästa gång 
Fina skulpturer finns det på Claessons i Karolinen.
 
 
 
 Vem som har gjort figurerna ovan lyckades jag inte hitta uppgift på.
 
Och vid uppgången finns den här snygga figuren. Jag har väl gått förbi den många gånger utan att stanna, men den är så fin, verkligen värd att kollas på, finns vid uppgången till Claessons. Kanske fanns här redan på den tiden civilförsvaret hade byggnaden.
 
Sen hann jag in snabbt på gamla CGC, som nu är Popup. Det verkar vara en galleria med olika butiker. De var inte alls fel och fiket mellan våningarna var kvar. Fast visst saknar jag CGC. 
 
Det var en bl.a. en leksaksaffär och den här för småttingar såg mysig ut.
 
Senare hann vi in på Granngården och såg detta. Gissar att det är fågelmat för vem annars vill ha mjölmaskar ;-) 
 
Sen träffade jag två personer i Karlstad den här gången, helt av slump. En 18-åring, Leo B som jag haft som elev i skolan för länge sedan. Så roligt att han kände igen mig! Jag mindes honom, vet exakt var han satt i klassrummet! Sen en 70+ -åring, Åke E. som är en kollega och hans fru också men nu bor de sedan länge i Karlstad. Roligt med såna möten och nostalgiprat!
 
 
Det blir inlägg om gamla kyrkplatsen senare, kanske i kväll.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback