Glöggsäsongen har börjat!

Vi har ett par flaskor kvar av den godaste glöggen, köpta förra året. Vet inte om den finns kvar i år, måste kolla. Vi hade premiär i förrgår på glögg. Gott till skinka.
 
Trevlig kväll hade vi igår med goda vänner som var här på provsmakning av ny maträtt; fläskytterlfilé i sockerkaksform. Det låter bara motbjudande men blev riktigt bra i rostfri sockerkaksform, avlång. Måste göra lite mer sås nästa gång. Recept finns på nätet, det blir fler gånger. Kanske funkar på annat kött än kotletter ( som egentligen är fläskytterfilé). Desserten med äpplen blev rätt den här gången, krispig, inte kletig. 
 
Förrätten som var 4-delad spetskål med St Agur-ost på, en halvtimme i ugn. Den måste stå längre tid och ha mer ost på sig. 
 
Tax Seffrin är bättre. Han åt normalt i går eftermiddag och dricker inte så mycket vatten längre, behövde bara ut en gång i natt. Verkar piggare. Vi väntar nog med veterinärbesök och kollar honom noga idag också.  Mäter hur mycket vatten han dricker så vi vet.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Glögg är inte alls min grej så jag har inte bråttom med premiären. Receptet måste jag kolla upp för visst har jag hört om det tidigare.
Så skönt att Seffrin är bättre.

Svar: Fläskytterfilé i sockerkaksform skulle jag aldrig gjort om jag inte fått entusiastiskt tips! Så himla gott, kommer vi att göra snart igen. Succé hos gästerna också. Och enkelt. Finns ett antal recept på nätet och alla ungefär samma. Nästa gång blir det pressad potatis till och ugnsstekt fyrdelad spetskål med mycket St Agurost ovanpå. Jag var lite för snål.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback