Tapas Solsidan Åmål!

Första maj åkte vi tillsammans med A och A i Svensbyn till Solsidan i Åmål för att äta tapas. Vi som i stort sett bara äter svensk husmanskost var lite förvirrade till en början. Det är ju rätt rörigt att beställa tapas, det blir så mycket att välja på.  Men Solsidan är känt för att ha bra tapas och jag har ätit det här där för rätt länge sedan. Men nu var det som att börja från början igen. Tapas  är alltså smårätter som är prissatta för sig och så kan man beställa så många man vill. Vanligast kanske 2 - 3 stycken. Bilden ovan är Rolands favvo, plankstek. Den ska jag testa nästa gång, för det blir absolut en nästa gång.
Här är mina kycklingspett, himla goda. Och på den andra talllriken baconlindade dadlar med ost i.  Friterad sötpotatis delade Roland o jag en portion, den var inte så salt utan smakade mer potatis. Två såser tog vi till chili-bea och en youghurtsås. Det var väldigt gott alltsammans. 
 
Här var några filéskivor som Roland åt också.
Dessert creme brulé! 
 
Det är en fin  lokal precis vid älven och vi var i trevligt sällskap. Sen blev vi bjudna på en tur med upptäcksfärd på Nötön och ett  nytt bostadsområde med fenomenal utsikt över Vänern, ett område med typ funkishus. Prydligt och speciellt men tätt.  Kul att se. 
 
Förr brukade vi äta fläsk på tisdagarna på Stadt och så fika efteråt på XO. Men Stadt har vi inte varit nöjda med de sista gångerna och XO med det smarriga kaffebrödet finns inte mer. Där ligger ett matställe av något slag, nåt som heter Kupén. Så nu får det väl bli Berga Bistro och Solsidan för äting när vi är i Åmål för att uträtta ärenden. Något ställe med gott fika får vi leta opp. Tips mottages!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket trevligt koncept och tapas är gott. Men jag måste säga att det var väldigt stora, i alla fall planksteken...

Trevlig fredag!

Svar: Kycklingspetten var också rejäla, det räckte med bara dem för min del. Vi kommer nog att testa mer av tapasen på Solsidan!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback