Sparrisfrossa!

Vi fick oväntat vit sparris igår eftermiddag. Det var mer än vi kunde äta upp själva så vi tog hjälp av goda vänner. ;-) De kunde komma med bara några timmars varsel. Det blev en trevlig kväll med sparris-äting och gemytligt prat fram på småtimmarna. Vi är tacksamma över våra goda vänner!
 
Det fick bli samma koncept som förra gången med färsk kokt potatis till, hollandaise, rökt rådjur(eget) , rökt nöt innanlår (Hemgårdens, det är gott) och en sallad.  Sparris är lömsk att koka, man vet aldrig hur lång tid det ska vara. Numera testar jag under tiden det kokar. De här sparrisstängerna var grova men koktiden var bara drygt fem  minuter.
 
Sen skulle jag krångla till det med att göra en ny dessert fast jag eg inte hade tid. Tänket var marängbottnar med en kräm mellan o snygg dekoration ovanpå. Fast krämen blev en sås, gick inte att ha till tårta. Det fick bli smulad maräng på tallriken och så kräm-såsen ovanpå. Gissar att kvargen blev rinnig för att jag inte vispade den. Ska testa idag igen. 
 
Kallt har det varit i natt. - 3 grader nu på morgonen. Men solen har kommit opp nu så det blir bättre. Hoppas pallkragen har klarat sig, har inte kollat än. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback