Roland kämpar vidare, rengöring av altan!

 
Golvet har fått sig en duvning med såpaskurning. Nu fick det bli högtryckstvätten på räckena runt altanen. De är många och krångliga att göra rent. Men ett tacksamt jobb. Skillnaden är påtaglig. Men det hänger mycket på att det har regnat ett par dagar så alger och mossa har lösts upp lite redan innan.
 
 
 
Det syns väl vad som är rengjort och inte.
 
Så här har det sett ut på ovansidorna på räckena. Altangolvet har gjorts rent ibland, fast nu är det några år sedan. Räckena har vi nog aldrig gjort rent, det var dags efter 14 års  avlagringar. Nu är allt rent i alla fall. Sen när det torkat ordentligt ska allt oljas med samma pigmenterade olja som vi använt tidigare under våren.
 
Rent där uppe också
 
Och så drog vi ut alla möbler och gjorde rent där de står. Golvet skuras med såpa, inte högtryckstvätt.
 
Och jag fick skrapa ur vid ändträ. Det kan annars ruttna säger Roland. Impregneringen går bara runt en planka, inte inuti. 
 
Detta höll vi på med större delen av dagen idag, fredag. Nu är det klart med rengöring och vi ska bara vänta på torkväder så det går att olja. Nu är allt rent i alla fall. När det torkat ordentligt ska allt oljas med samma pigmenterade olja som vi använt tidigare under våren.Kanske skaffar vi en fuktmätare för att kolla när det går. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Högtryckstvätt gör skillnad! Vi använder alltid det.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback