Pallkrage passar mig perfekt som odling

Pallkrage på lastpall med stora hjul under och en draganordning funkar bra. Finns en rejäl ögla i varje ände på lastpallen och repet har en knäppanordning som gör att jag kan flytta det. Det här är lagom stort för våra behov! ;-))  Perfekt  att kunna dra den ut och in under taket på altanen nu när det är frost på nätterna till exempel. Eller när det ösregnar. Fast ibland funkar det att lägga på plastlocket som hör till, köpt på Plantagen. Där finns också ett miniväxthus som man kan sätta ovanpå, men det har jag inte investerat i. 
 
Höjden på det hela är bekväm som arbetshöjd. Gamla kärringar ska inte krypa på knä i rabatter! ;-)) Jag är ju här och klipper och nyper flera gånger om dagen. Det nedersta lagret i pallkragen är inte jord utan frigolit för att det inte ska bli så tungt efter en regnskur. Jordlagret behöver inte vara så djupt för sallad och kryddväxter.
 
Så här ser det ut just nu nere i pallkragen. Salladsraden närmast är årets första sådd som jag nu kan nypa av. Försöker så med veckors mellanrum så att det alltid ska finnas fräsch att plocka. Den korta dillraden i mitten  är också årets sådd. Sen finns övervintrad gräslök och persilja, satta plantor av timjan och rosmarin, olika salladssorter och dill. Vitmossan har jag lagt dit för att slippa jordiga grönsaker. Ska hämta lite mer. En annan fördel med pallkrage är förstås att det inte blir sniglar och ogräs i odlingen.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket perfekt sätt att odla på för att krypa runt på knäna är ingen önskvärd arbetsställning.

Så spännande med valp. Vi har också eventuellt en på ingång i sommar...

Svar: Men va spännande!!!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback