Första grillningen igår!

Igår kväll, efter en gedigen arbetsdag och hundpromenad, firade vi lördag kväll alldeles själva med att grilla första gången den här säsongen på altanen. Medan vi väntade på att grillen skulle bli varm så avnjöt vi  bubbel med tilltugg; smetana, chips, lök, löjrom och dill. Vi kollade också på det rengjorda altangolvet! Det mesta av alger och mossa är nu borta, roligt att se resultatet! Vi är nöjda med att vi äntligen tagit oss samman och fått det gjort. Trallar blir liksom lite smutsigare varje år, man märker inte riktigt hur illa det är till slut. Men nu är det i alla fall nästan klart. 
 
Ekologiskt bubbel blev det ;.-))  Präktiga vi,  ha ha....!
 
Så här är trallarna nu efter en skurning med stark blandning såpa - vatten, starkare än anvisningarna och sköljning. Det är minst lika bra som när vi har skurat andra golv med starka rengöringsmedel och det  känns hälsosammare att använda såpa.  Det blir  putsning med såpa där lite är kvar, sen olja.  Och här syns att jag fått bort mossan som växte i spåret vid ändträ.  Vi ska låna en fuktmätare sen för att kolla att det torkat tillräckligt och är ok innan vi oljar det. 
Så här såg det alltså ut före rengöringen.
 
Om det hade varit fint väder idag så hade det blivit en tur med olika fordon till Sliperiet och räkmackor i Värmskog. Men nu står regnet som spön i backen så vi får väl hitta på något annat. Vad det blir är inte utrett än, det är  långsamt tempo så här på söndag.  ;-) 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till premiären! Här har vi redan hunnit grilla flera gånger och i går blev det högrevsburgare.

När vi hade tvättat vårt terrassgolv valde vi att ta en färgad lasyr vilket blev väldigt bra och gjorde att träet fick sig ett rejält lyft.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback