Dräktig råget och bock

Hon kom först, den högdräktiga rågeten, klivande över vallen, betande lite förstrött då och då. Hon har i stort sett fällt sin grå vinterfäll och fått den ljusbruna sommarpälsen.
 
Det är rätt långt avstånd, svårt att få bilderna skarpa.
 
En bit efter kom bocken. Han hade heller ingen brådska, klev också lugnt och betade ibland. Han har mer kvar av den grå vinterpälsen. Svårt att se exakt hur hornen ser ut men gissar att det är en spetsbock, i så fall har han långa spiror till horn. Har för mig att en  bock med två långa spetsiga piggar kallas något speciellt men kommer inte på vad. Mördarbock??
 
 Det här paret gick på vallen mellan Gropkûel och landsvägen. 
 
Liten agenda
Igår så putsade barnbarnet fönster på Liane och motionerade tax Seffrin. Roland håller på med en trasig åk-gräsklippare och en del annat med maskiner. Jag har jobbat på skolan och lagat mat för flera dagar.  
 
Idag kan det bli så att Roland o barnbarnet börjar måla på Liane. På schemat finns nog också ett besök i Årjäng på morgonen för reparation av en maskin och senare kanske Säffle för reparation av ryggskröplig gubbe. ;-) Då klämmer vi nog in Holgers konditori i agendan.  Vi sysselsätter oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback