Älgtjuren med ett slokande öra och ett öra med hack

Va kul att han visade sig igår kväll igen. Han har alltså ett öra, högerörat, som han inte kan röra så bra och det hänger ner lite. Hans vänstra öra har ett ordentligt hack.  Vi såg honom förra året också ibland och kunde följa hornutvecklingen från maj till september 2018. 
Men bild ovan och  två  bilder nedan är från igår. Vore roligt att kunna följa honom i sommar också och se om han fortsätter vara en 8- 10-taggare eller om det blir större horn i år. Vi håller tummarna att han kommer att visa sig för oss ibland. Det är sällan vi kan följa en älgs utveckling från år till år, de har ju inte ofta såna här spciella kännetecken
 
Sista bilden från igår, alltså maj 2019
Bilderna nedan är samma älg förra året
 
Så här såg han ut i maj 2018, ganska exakt ett år sedan. Det var första gången vi såg honom. Jag skickade in bilder och beskrivning av honom till veterinärmedicinska för att kolla om det kunde vara någon sjukdom som gjorde att hans öron verkade skadade. Men det var det inte. 
 
Så här var han fram på sommaren 2018. Hornen har börjat utvecklas men basthuden är kvar
Även den här bilden är från förra sommaren 2018
 
Här är sista bilden jag fick på honom förra året. Då är vi framme i september 2018. Han blev kraftig, mörk till färgen och fick en snygg hornuppsättning, någonstans 8 - 10 taggar. 
 
Han tycks alltså ha blivit kvar i området fast vi har inte sett honom under vintern. Roligt att han visade sig nu, han är ju en gammal bekant.  Och vi är glada för alla älgar runt oss, det har varit glest mellan dem ett par år nu.
 
Senare idag berättar jag om ett kärt besök av barnbarn som vi har  här hos oss nu! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback