Vi stekte fläsk i ugnen idag!
Vi har gjort det några gånger förut och det är det allra bästa sättet att steka fläsk på. Man slipper allt fett som sprätter ur pannan om man steker ovanpå spisen. Det brukar hamna på hela spishällen, på väggarna runt och på golvet framför. Och vi har testat båda sätten vid samma måltid och tyckte båda att det ugnsstekta fläsket smakade bättre. Det blev liksom mer smakrikt, inte så torrt och hårt. Så det gjorde vi alltså idag också. 225 grader i 20 minuter i ugnen. Det låg på bakplåtspapper för att inte bränna fast. Mycket fett rinner ut på plåten och nästa gång ska vi testa att lägga skivorna på galler ovanför pannan. Man måste pröva! Till det åt vi kokt potatis och löksås förstås och en fräsch sallad och hemkokt lingonsylt.
Jag hade köpt ett paket Hemgårdens rimmade stekfläsk på så där dryga halvkilot och tänkte att det borde räcka till oss två. Men Roland menade att det behövdes ett paket till. Så blev det, alltså nästan 900 g sammanlagt. Jag åt två skivor av det och Roland resten! Himla god mat är det!
Kommentarer
Postat av: Znogge
Nja... Det där är ingen mat för mig men smaken är som baken!
Trackback