Spår av djur

När jag och Seffrin gick ner till sjön igår så såg vi en del spår i snön. Eftersom snön fallit under natten så var det nya spår, djur som rört sig i området under natten.  På två ställen såg vi faktiskt älgspår. Det är långt emellan vi ser älg så det är glädjande att åtminstone se spår av dem. Två hade gått över vägen vid Gropekûel.  Men på facebook skriver Kalle Kihlberg att det inte är älg utan vildsvin. Undrar hur han ser det?  Jag har sett för lite vildsvinsspår för att veta. Men när jag kollar på nätet på bilder på vildsvinsspår så ser det ut som om lättklövarna är för små här och det verkar vara älg.
 
 
Ekorre såg vi spår efter vid Liane.
 
Tror att detta kan vara räv. Det såg vi spår av på tre ställen
 
Rådjursspår såg vi också på tre ställen. På två platser var det efter ensamma djur men vid Liane en grupp, kanske tre.  Några spår där var mindre och några större
Rätt storfotad gubbe har gått här!
Häst, sulky och fyrhjuling
 
Dubbad kärring (asch, det är mina spår förstås)
 
Jag fick böcker med ortnamn till låns igår; bl.a. Ortnamn i Nordmarken.  Tack Anna o Maria för omtanken! 
 
Sen eftermiddag igår  hälsade vi snabbt på goda vänner som varit borta ett tag, bara för att hälsa dem välkomna hem igen. Vi är glada att de är tillbaka igen! De har varit saknade.
 
Kvällen så tillbringade jag vid teven, ovanligt nog. Det var inget bra så jag kollade på Svtplay, Leaving Neverland. Det var första avsnittet och det var jättelångt, trodde jag skulle somna, men samtidigt intressant. Jag har inte förstått pedofili och är inte klokare nu. Trodde det bara handlade om sexuell attraktion men förstår att det handlar om att en vuxen verkligen blir förälskad i ett barn. Eller åtminstone kan handla om det. Och det ter sig ännu märkligare. Jag förstår det inte alls.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var många olika som hade traskat runt där!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback