Pulled älg och pulled vildsvin...

 
 
...  blev vi bjudna på hos goda vänner igår kväll. Så gott och spännande! Det var en gryta med varje viltslag, gjord pulled som blir så smakrikt och läckert.
 
Köttet var gjort över natten i gryta med lock i ugn, 80 grader.  10- 12 tim. Stekt i en blandning av 2 dl barbequesås,   halv dl äppelcidervinäger, 1 dl äppeljuice konc. 1 gul lök.   Häll över köttet.  Sen ta bort köttet, dela det, gör färdig såsen, ev ta bort lite, tillsätt ev lite honung, krydda med salt o peppar bara. Vid servering tortillabröd, varma.  
 
Köttet lade vi på det tunna varma brödet, sen hackade grönsaker av olika slag, hemgjorda rotfruktschips och gräddfil / creme fraiche. Det här måste vi komma ihåg så vi kan testa  hemma också. Kul med mat som är helt ny, som vi aldrig ätit förut. Vi var sex runt bordet som hade en himla rolig kväll, mycket prat och skratt blev det. Vi uppskattar verkligen våra goda vänner, de är viktiga för oss. Före maten hade gubbarna f.ö.  tjuvstartat med bastubad kombinerat med dopp i sjövatten. Uppfriskande då isen precis har gått! ;-))
 
Ikväll är vi bjudna till goda vänner som byggt ett helt nytt hus. Så spännande att få se hur de fått ihop det. Vi har varit där några gånger under byggtiden men inte sett färdigt. Men innan dess ska vi tvätta bort alger på vit målning. Det får man göra ibland när man valt att ha röda hus med vita knutar. ;-)). Nej det blir ingen målningstvätt, det blåser för mycket. Testar imorgon istället.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kött som tillagas så är verkligen gott och vi gör det lite då och då. Vi brukar servera det med tzatziki och ibland också med bakad potatis vilket blir väldigt gott det med.

Trevlig lördag!

Svar: Tack för tips! Vi ska göra det här på vilt, var jättegott! Trevlig lördag på er också
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback