Igår fredag! Fortsättning på rundturen.

 Vi tänkte äta lunch på Stadshotellet i Åmål, men vände när vi såg menyn; lasagne, köttgryta och fiskgratäng. Restaurangen har bytt ägare och vi har varit besvikna vid de senaste besöken. Istället chansade vi på ett nytt ställe som Kjell o Gunnel varit på och gillat. Det var Bergs bistro, en bit utanför Åmål mot Säffle. Det var en höjdare! Huset var förr skola och jag kände mig genast som hemma. ;-) 
 
 Man försäkrade att det alltid är fläsk på tisdagarna så det blir nog fortsatt Åmålsbesök den veckodagen. Och kolla - dessert ingår varje dag!
 
 Det var nästan fullsatt när vi kom. Kanonfin mat fick vi för 85 kr per person inkl salladsbuffé, kaffe och dessert. Desserten var en smarrig äppelkaka och jag fick ett fint glutenfritt alternativ
 
 Vi räknar med att komma hit igen i sommar och käka på den här platån. 
 
 Sen åkte vi förbi Vickersrud och tänkte på vännerna Daniel Bäckström och brodern Markus som bor där. Efter det kom vi till Säter. Det är en gård som ägs av en av våra arrendatorer, Kent med familj. Den ingår liksom i bröderna Jakobssons lantbruk. Vi åkte runt där ett varv i hopp om att bli bjudna på  lite kaffe, ;-)  men de var inte hemma. (Gissade att de kanske var på vårvisningen i Alster)  Bara de två förrymda fåren och ett lamm träffade vi, så söta.
 
 
 
 Vki fortsatte vägen från Åmål mot E18. Det är en suverän mc-väg enligt Roland som har åkt där några gånger.
 
 
 Vi testade sen att åka till viltslakteriet  i Nysäter för att uträtta ett ärende, men ägaren var inte heller hemma. 
 
 
Efter det blev det Esters café för en fika och koll på deras  plantförsäljning. I kön till kassan träffade vi moster till Göran i Bäcken. Det dröjde en god stund i kön så vi hann pratas vid om senaste nyheter. Tror att de läser bloggen så jag skickar en vink här. Hej, hej!  Sen kom  Rune och Åsebritt  och det blev en trevlig pratstund över en kopp kaffe. 
 
Himla smarrig räkmackor serveras
 
Roland åt en festlig och god vaniljpannacotta
 
Man har massor av smarrig kaffebröd, gjort på cafét. 
 
Vi var inte inne på Nysäters hem o antik fast det var lite frestande. Efter Esters kafé så åkte vi hem. Det var en fin dag vår  rundtur; strålande solsken, god mat och fika,  trevligt folk! Och blåsten hade vi inte så ont av inne i bilen.
 
 Idag lördag blir också en speciell dag. Vi ska på hockey i Karlstad och se viktig match FBK - HV. De har vunnit lika många matcher hittills. FBK har förlorat alla hemma men idag hoppas vi trenden bryts med vinst. Vi ska i alla fall heja från våra platser uppe i Golden Star restaurang på kortsidan. Kanske hinner på Lantmännens vårvisning i Alster en sväng först och det blir absolut lite inköp på Plantagen till pallkragen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Har man blivit missnöjd ett par gånger så väljer man självklart något annat. Räkmackor brukar oftast vara säkra kort. Hoppas pucken tar rätt väg i dag :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback