Den här geten ser inte frisk ut!

Jag sitter och tittar på henne nu genom fönstret. Hon går i en grupp på fyra djur, troligen två getter med två killingar, en bockkilling och en getkilling. Men det är svårt att se på storleken nu, killingarna är så stora.  
Men den här geten ser inte frisk ut. Hon har gått här ett tag och får allt mer kala fläckar på halsen och undertill .  Hon har blivit burkig i kroppsformen. Jag vet inte exakt när fosterutvecklingen ska starta men misstänker att det är anledningen. Rågetter blir ju dräktiga i slutet på sommaren, men fosterutvecklingen stannar av till på våren, då tar den fart igen. Hon kan ju bära på flera foster.
Här syns de hårlösa avdelningarna
 
För två veckor sedan såg hon ut så här, djuret till vänster. Håravfallet har alltså accelererat. Hon är djuret till vänster. Till höger är en lite bockkilling.
 
Dessutom har vi en älgtjur, en liten från förra året, som går här och ser skruttig ut. Han är mager och verkar ligga mycket stilla. Han ligger gärna mitt ute på åkrar och går opp när man närmar sig.  Vi har ju så lite älg i området och undrar förstås om det finns någon sjukdom som har decimerat stammen. Det har ju hittats döda djur men inget som har varit i skick att sändas till undersökning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback