Dagsutflykt idag fredag!

Det blev en dagsutflykt idag fredag! Men inte till vårvisningen på Alster, det var för blåsigt för vår smak. Men vi tog rundtur till Ica Sillerud, Åmål, Nysäter istället. 
 
Ica Sillerud fyller 30 år. Så många år är det sedan Rikard lät bygga affären och starta upp. Då var han 24 år! Modigt av en så ung man! Det var utställning över åren, billig bensin, provsmakning ost och godiebag samt kaffe och tårta (från Holgers i Säffle, bakade av Sara i Snarkil!) Här är Sinnikka och Roland o Rikard på bild kollar på några minnesbilder. 
 
Provsmakning var det också på bästa osten! Den från Gäsene mejeri. Port Salut köper vi alltid. Gäsene gör ost enbart på mjölk från svenska kor och de finns på gårdar runt mejeriet så den är inte transporterad långt heller. Bra om man nu ska tänka miljö. 
 
 
Efter Ica Sillerud i Svensbyn åkte till Åmål. Där var det två ärenden, dels köpa sånt där som rådjuren skyr, sånt som vi ska smeta på kastanjevårdträden, dels hämta Rolands jacka hos Skomakaren.  Granngården hade rådjursmedlet. 
Hos skomakaren hämtade vi Rolands fina jacka, den som Hambo tuggat bitar av. Den var lagad och fin. Sen lämnade Roland in en fin älgskinnsväst som fått en reva. Den lagar han också. En ny plånbok fick följa med hem också. 
 
Fortsättning  på vår utflykt kommer imorgon. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback