Skördar rabarber gör vi!

De växer inte var som helst. Jag har försökt flytta hit rabarberstånd till rabatterna men de dör i stort sett direkt. Vet inte vad de kräver av jord och näring men hos mig växer de inte. Vi hämtar rabarber på Liane. Där växer de i värsta gräsåker bakom studsmattan, utan minsta omsorg!!. Men kommer tillbaka år efter år, lika frodiga. Minns att mamma hade dem bredvid komposterna, jättestora! Smakar bra som paj exempelvis så nu blir det det ett tag, i alla fall i kväll. Gör nog en rabarberpaj och en äppelpaj och tar med till födelsedagskalas. Roligt att få bidra med något. Vi blir ingen jättestor skara, kanske sju stycken.
 
Idag börjar sommaren, det är den första sommardagen enligt almanackan. Det ser inte ut att bli någon värme men jag hoppas nattfrosten inte kommer. Har inte täckt eller tagit in någonting. Spännande att se vad som överlevt imorgon. (Allt överlevde, det blev inga minusgrader)
 
Vi har en del plikter under dagen. I kväll ska vi fira någons födelsedag. Det regnar och kommer att regna idag  så barnbarnet blir sysselsatt med diverse städarbete. Målning får vänta tills imorgon. Igår målade han rött på gäststugan på Liane

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback