Liane Gård brukas aktivt!

 Fast det är inte vi själva som står för brukandet. En del dagar blir brukningen väldigt påtaglig med alla sinnen, som idag till exempel när våra arrendatorer Bröderna Jakobsson från Långserud spred flytdynga på gräsvallarna. ;-)) Deras vardag är full av omväxling, ett par dagar innan har de varit engagerade i inspelningen av ett avsnitt av "Allt för Sverige". Ni vet de där svenskättlingarna som söker sina rötter. Från filmstjärnor till dyngaspridare, halsbrytande kontraster.! ;-))
 
 
 De suger opp dyngan där bakom ladugården, ur gödselbrunnen. På andra sidan håller Roland på och gör nya brygg-konstruktioner. Det är så mycket vatten i sjön nu att de gamla inte funkar. Han har tänkt ut någon lösning som ska göra det hela bättre. Vi har väntat i flera veckor på lägre vattenstånd i Östra Silen men det händer inte så nu blir det till att fixa det hela ändå.. 
 
Och det regnar stritt hela tiden. Det är vi tacksamma för, för då försvinner en del av dynglukten rakt ner i marken. Jag antar att det är nyttigt också. Dyngans värdefulla kväve går ner i marken istället för att avdunsta i gassande solsken. Fast jag vet inte vad dynga innehåller nu för tiden. Kanske mest fosfor och kalium som är mer beständigt?  
 
Jag har under tiden lagat lite enkel kvällsmat och dukat för kvällens gäster. Hoppas de inte är flåmaga och vänder hem igen! Ha ha...! Med tanke på lukten runt huset.  Det luktar landet rejält! Har tagit fram mina kära Taizee-muggar från klostret i Frankrike. Vet inga finare att dricka ur. Funkar till allt, både varmt och kallt

Kommentarer
Postat av: Znogge

Är man på landet så får man stå ut med vissa dofter ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback