Fint att få höra humlesurret!

Det är massor av humlor i rododendronbusken! Det är så många att surret blir som en kör. De är flitiga och snabba också, flyger kvickt  från blomma till blomma, fattar inte om de verkligen hinner få med sig det de ska. Snart kommer jag att ha ännu fler humlor runt huset. Vi har massor av en gul blomma som heter kamtjatkafetblad och den älskar humlorna. Det brukar vara hundratals i dem, snart slår den ut.
Busken har med åren blivit rätt stor. Den planterade jag på baksidan av huset strax efter vi byggt det 1977. Den ska tydligen gilla skugga fast jag ser ju att  de verkar trivas i sol också. Ångrar att jag satte den så avsides. 
 
Agenda för dagen handlar om att ta en tur till Årjäng för försöka hos någon expert utforska varför min mobiltelefon är helt svart och tyst. (Hemtelefon funkar och jag kan nås via Rolands mobil större delen av dagen!) Sen blir det förberedelser för kvällens kollektiva äting i Signebyn. Får se om jag hinner åka en sväng till hembygdsgården i Svensbyn för traditionellt firande med musik o dans. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback